Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@05:06:46 GMT

ماراتن برای مدیرکلی آموزش و پرورش فارس!

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۹۲۱۲۵

ماراتن برای مدیرکلی آموزش و پرورش فارس!

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، رسالت نهاد آموزش و پرورش، می طلبد که افرادی توانمند و علمی و دلسوز، پدرانه برای آن تلاش کنند، در این میان جایگاه انتصابات سیاسی کجاست؟ و آیا شایسته سالاری در هر دولت جدید به معنی تعویض حزبی و جناحی افراد، بدون در نظر گرفتن سابقه علمی و تجربی آنها است؟

نهاد آموزش و پرورش چه کارکردهایی برای جامعه ، فرد در جامعه ، یا هر دو ، انجام می‌دهد؟ 

آموزش و پرورش، نگرشها، ارزشها، سازگاریهای ذهنی، رفتارها، و مهارتهایی در فرد ایجاد می‌کند که شاید در زمینه‌های اجتماعی دیگری غیر از مدرسه انجام پذیر نباشد و مدرسه را غالبا به عنوان جایگاه گذر از یک دنیای شخصی به دنیای اجتماعی تلقی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این اوصاف و شرایط، انصاف است که انتصاب برای مدیران این نهاد انسان ساز، با سوگیری های سیاسی و جناحی صورت بگیرد؟

رسالت نهاد آموزش و پرورش، می طلبد که افرادی توانمند و علمی و دلسوز، پدرانه برای آن تلاش کنند.

آموزش و پرورش ما دارای مشکلات چند بعدی است که حل آن‌ها از عهده افراد ناتوان بر نمی‌آید. همچنین مدیریت، اصولا کار سختی است که نیازمند افراد توانمند است.

در همه دنیا هم سعی می کنند توانمند ترین افراد را در مناصب مهم و آموزشی قرار دهند چرا که اقدامات و عملکرد این افراد بر زندگی و سرنوشت همه خانواده ها و به خصوص کودکان و نوجوانان اثرگذار است.

متاسفانه سیستم مدیریتی و اداری آموزش و پرورش دچار برخی جناح بازی ها و گروه بندی هایی شده است که در نتیجه این امر شایستگان منزوی شده و سیستم آموزشی استان هم توان حل برخی معضلات و مشکلات را ندارد، در حالی که ما افراد توانمند برای حل آن مشکلات را کم نداریم، اما از آن ها استفاده نمی شود.

قایق تقریباً به ساحل آرامش رسیده اداره کل آموزش و پرورش فارس، اگرچه نیاز به تغییرات اساسی از نوع مثبت و سازنده در آن و مخصوصا در بخش پرورشی حس می شود، اما به خصوصیات فردی و اجتماعی فرهاد اسماعیلی باید توجه بیشتری نشان داد و به بهانه های حزبی و سیاسی خانواده بزرگ آموزش و پرورش استان را از حضور و همراهی یک نیروی علمی و دلسوز محروم نکرد و یا لااقل به دنبال گزینه ای هم طراز و حتی بالاتر از وی برای سکانداری آموزش و پرورش فارس، بود.

انتظار همه اینست که در انتصابات دولت جدید، به این گزینه توجه شود که آموزش و پرورش فارس، گوشت قربانی احزاب و صاحبان قدرت نیست که هرکس به با لابی گری و سفارش و تهدید و تطمیع به دنبال تکه ای از آن باشد.

حرمت و احترام نمایندگان محترم استان در مجلس شورای اسلامی، به جای خود، اما جایگاه و کارکرد و ویژگی های خاص آموزش و پرورش، تفاوت زیادی با سایر ادارات و سازمان های استان دارد و آینده و به سخره گرفتن و بازی با سرنوشت فرزندان این سرزمین، با سیاسی بازی و قومیت گرایی و آشنا بازی هایی که گاهی کودکانه به نظر می رسد، کاری غیر منطقی و غیر عاقلانه است.

در شورای نمایندگان، برای گزینه هایی که مشخص نیست بر اساس چه ملاک های انتخاب شده اند، رای گیری می شود و آن هم چه رای گیری! نه تعداد آرا با تعداد افراد جور است و نه در آخر کار رای دهندگان از نتیجه رای گیری راضی هستند!

و جالب تر، نتیجه مصاحبه سه نفری است که به پایتخت فرستاده شده اند و طبق نظر آنها این افراد از اقتدار علمی و مدیریتی لازم برخوردار نبوده اند! 

در مهد علم و فرهنگ کشور و به قول مقام رهبری، در "دارالعلم" ایران، قحط الرجال آمده؟

و کماکان جنگ و جدل های فردی و حزبی و جناحی ادامه دارد و پدرخواندگان آموزش وپرورش استان از ترس اینکه این جایگاه به دست رقیب بیفتد، گاهی اخلاق و اصول را هم فراموش می کنند و امان از وقتی که در این میدان رقابت یک نفر سومی پیدا شود که بدون هیچ سبقه ای یک شبه گوی سبقت را برباید و دست آقایان در حنا بماند!

رابطه نسبی و سببی با یک نماینده، یا اتیکت یک حزب خاص، به تنهایی مجوز ورود به سیستم مقدس و حساس آموزش و پرورش نیست.

انتقال فرهنگ، تولید دوباره فرهنگ یا باز آفرینی فرهنگی، انتقال ارزشها، گرایشها، هنجارها و آداب و رسوم بومی و اجتماعی، تربیت حرفه‌ای و تخصصی افراد جامعه، یعنی آماده کردن آنان برای جذب در نیروی کار و تامین نیاز جامعه به نیروی کار ماهر و متخصص، کارکرد های اساسی آموزش و پرورش و سوق به سمت ایران قوی است.

سید ابراهیم رئیسی با شعار ایران قوی وارد عرصه انتخابات شد و قطعا تحقق این شعار که برخاسته از بیانات رهبر انقلاب درخصوص لزوم قوی بودن ایران است، نیازمند مدیرانی قوی، عملگرا، میدانی، جوان و به دور از جناح بندی های سیاسی است. 

تشکیل دولت کارآمد بدون حضور افراد توانمند امکان پذیر نیست.

مدیر کل آموزش و پروش استان فارس، باید کار خود را از آموزگاری و دبیری آغاز نموده و به صورت آهسته و مستمر با تلاش علمی و نمود شایستگی به این جایگاه دست یافته باشد و بتواند انتظاراتی را که از مدیر کل آموزش و پرورش استان فارس میرود، برآورده سازد.

مدیر آموزش و پرورش باید از بدنه آموزش و پرورش باشد و از بدنه آموزش و پرورش بودن به معنای این است که باید در بطن و در متن آموزش و یا پرورش فعالیت کرده باشد نه تنها بخش اداری و اجرایی!

آموزش و پرورش فارس، امروز در شرایطی قرار گرفته که نه دانش آموزان و اولیای آنان و نه معلمان از وضعیت موجود راضی نیستند و این نارضایتی بازخورد عملکرد ضعیف سیستم است.

در دولت سیزدهم، برای کارآمدی و توانمندی بیشتر دولت، سعی شده به دور از نگاه های خطی و جناحی افراد شایسته و توانمند به کار گرفته شود و هدف این است که اجازه ندهد افراد تنها بر اساس روابط و رانت‌های خود مناصب را تصاحب کنند.

رابطه نسبی و سببی با یک نماینده، یا اتیکت یک حزب خاص، به تنهایی مجوز ورود به سیستم مقدس و حساس آموزش و پرورش نیست.

تجربه دوره های قبل در آموزش و پرورش نشان میدهد که اگر نیرویی توانمند و علمی هم وجود داشته باشد، با تغییر دولت ها، به اسم شایسته سالاری، انتصابات گسترده و اکثراً حزبی و جناحی صورت گرفته کنار گذاشته شده و خبری از بهبود اوضاع نبوده است‌، اما این بار متفاوت است و مطالبه گری مردم از دولت انقلابی، برای اصلاح وضعیت موجود، بیشتر است.

انتای پیام/ ج

منبع: فارس

کلیدواژه: اداره کل آموزش و پرورش فارس مدير کل آموزش و پرورش فارس انتصاب سياسي نمايندگان مجلس لابي گري سياسي کاري استان فارس جوان گرايي دولت کارآمد دارالعلم دانش آموز آموزش و پرورش فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۲۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین

به گزارش همشهری آنلاین، علی پارسانیا؛ مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد هماهنگی و راهبری اجرای سند تحول بنیادین در روزنامه همشهری نوشت، ‌سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در سال۱۳۹۰ توسط شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. این سند شامل ۸هدف کلان، ۲۳هدف عملیاتی و ۱۳۱راهکار است. در فصل هشتم سند، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده است برنامه‌های زیرنظام‌های این سند را ظرف مدت یک‌سال آماده کند و در شورای‌عالی آموزش و پرورش به تصویب برساند که متأسفانه این یک‌سال در عمل حدود ۱۰سال به‌درازا کشید و احتمالا یکی از دلایلی که مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با معلمان (اردیبهشت۱۴۰۳) فرمودند در یک دوره‌ای این سند در کشو گذاشته شد، همین تعلل بیش ازحد در تدوین و تصویب زیرنظام‌ها باشد. خاطرم هست که ایشان چند سال پیش فرمودند تا چه زمانی ما باید منتظر تصویب این زیرنظام‌ها بمانیم!؟
یکی از عوامل مهم دیگری که اجرای سند تحول را با اختلال جدی مواجه کرده بود، فقدان یک نقشه‌راه اصولی برای اجرای سند بود. وقتی که نقشه‌راه نداشته باشید، نمی‌دانید که در هر سال باید روی چه برنامه‌هایی تمرکز کنید و در هر برنامه باید چه شاخص‌هایی را محقق کنید؛ بنابراین اجرای سند به‌صورت طبیعی به سلیقه مدیران وابسته خواهد شد. وقتی نقشه‌راه نباشد، نظام آموزشی به‌جای ارائه گزارش وضعیت نسبت به هدفی که باید به سمت آن حرکت کند، گزارش فعالیت می‌دهد، بدون اینکه مشخص باشد این فعالیت‌ها چقدر اثربخش بوده‌اند. در فقدان نقشه‌راه مشخص نیست که سازوکار واپایش و نظارت بر اجرای سند در وزارتخانه و توسط نهادهای نظارتی مانند شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به چه صورت است و به‌تبع، کیفیت نظارت به‌شدت افت می‌کند. علاوه‌براین، در فقدان نقشه‌راه، قادر به تعریف برش‌های کاری ستادی، استانی، منطقه‌ای و مدرسه‌ای نیستیم. به‌نظر می‌رسد به همین دلایل است که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در دیدار اردیبهشت‌ماه یک‌سال پیش (اردیبهشت۱۴۰۲) خطاب به مسئولان آموزش و پرورش فرمودند که دلیل اینکه نتایج اجرای سند در میدان عملیات تربیت مشاهده نمی‌شود، این است که سند یک نقشه‌راه دارای شاخص و زمان انجام ندارد.
بلافاصله پس از دیدار پارسال، وزیر آموزش و پرورش جلسه‌ای تشکیل دادند و مقرر شد فرایند تدوین سند آغاز شود. در ابتدا تمام زحمات سال‌های گذشته مرور شد که ازجمله می‌توان به نقشه‌راه سال۱۳۹۳ و نقشه راه۱۳۹۷ و همچنین بسته‌های تحولی سال۱۳۹۸ اشاره کرد. هر کدام از این موارد نقاط قوتی داشتند که ما سعی کردیم این نقاط قوت را حفظ کنیم؛ درعین‌حال نقاط ضعف جدی نیز وجود داشت که باید برطرف می‌شد؛ ازجمله می‌توان به همپوشانی و ناهمترازی برخی برنامه‌های زیرنظام‌ها، کثرت برنامه‌ها، فقدان شاخص برای برنامه‌ها و فقدان تعریف سازوکار کارآمد برای واپایش و نظارت بر اجرای سند تحول اشاره کرد. براساس این آسیب‌شناسی، پس از تلاشی حدودا یک‌ساله، نقشه‌راهی آماده شد و مجموعه برنامه‌های زیرنظام‌های سند را در قالب حدود ۱۷۵پروژه (واحدهای عملیاتی غیرمتداخل قابل اجرا و پی‌جویی)، بازآرایی کرد. برای تک‌تک این پروژه‌ها شاخص‌های فرایندی و پیامدمحوری تعیین شد که براساس رابطه پیش‌نیازی و هم‌نیازی پروژه‌ها و همچنین ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها، در طول ۱۰سال توزیع شدند. همچنین سازوکار مفصلی برای راهبری، واپایش و نظارت بر اجرای سند طراحی شد که در فصل چهارم نقشه تبیین شده است. در پایان نیز در ۵فروردین‌ماه این نقشه به دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تقدیم شد تا در صحن شورا بررسی و تصویب شود که الحمدلله در اردیبهشت‌ماه به تصویب شورا رسید. دلیل تصویب در شورا نیز این بود که نقشه در یک مرجع بالاتر از وزارت آموزش و پرورش به تصویب برسد تا با تغییر مدیران ارشد و میانی آموزش و پرورش، آسیب کمتری به اجرای سند تحول وارد شود.
اکنون مهم آن است که این نقشه را در عمل پیاده کنیم. ما هنوز در آغاز راه اجرای سند تحول قرار داریم و تنها مزیتی که نسبت به گذشته داریم این است که دقیقا می‌دانیم برای هر پروژه دقیقا باید در چه زمانی، چه شاخصی را محقق کنیم و این تحقق باید توسط کدام‌یک از واحدهای وزارتخانه پیگیری و توسط کدام واحد نظارت شود.
این هنوز آغاز راه است و به همین دلیل ‌ ‌ مقام معظم رهبری فرمودند، خبر تهیه نقشه، خبر خوبی است؛ نگذارید وقفه ایجاد شود.
شایان ذکر است که علاوه بر تهیه نقشه‌راه اجرای سند تحول، اقدامات گفتمان‌سازی تحول مانند برگزاری رویداد «الف‌تا» به‌منظور شناسایی و معرفی تجارب برتر مدیران مدارس و معلمان تحول‌آفرین کشور به‌مثابه الگوها و قله‌های تعلیموتربیت در حال انجام است. همچنین از میان ۱۲۰۰استاد دانشگاه فرهنگیان و دکتر-معلمان، پس از ۲دوره حضوری و یک دوره مجازی، ۱۲۰نفر به‌عنوان مدرسان ویژه سند تحول انتخاب شدند تا ان‌شاء‌الله امسال معلمان سراسر کشور را با هدف آشنایی با الگوی مدرسه تراز سند تحول آموزش دهند.

کد خبر 849603 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان سنجش آموزش کشور

دیگر خبرها

  • استخدام بزرگ آموزش و پرورش در راه است +جزئیات
  • درخشش دو دونده کیش در مسابقه دوی نیمه ماراتن ترکیه
  • تجلیل از معلمان نمونه فارس
  • جذب ۱۵۰۵ معلم جدید در کردستان
  • جزئیات جدید از همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته
  • مردم در مرحله دوم انتخابات به افراد اصلح و ارجح رای بدهند
  • برگزاری ماراتن اوتیسم در شهر اصفهان / «اوتیسم کمتر بودن نیست، تفاوت است»
  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • طرح «ماهر» در مدارس فارس آغاز شد