Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد چابهار، گردآوری اسناد کتاب «بلوچستان در عصر پهلوی اول» به مانند جلد چهارم مجموعه پژوهش‌های ایران فرهنگی یعنی بلوچستان در عصر قاجار را هم مسعود کوهستانی‌نژاد مورخ و محقق تاریخ معاصر بر عهده داشته است.

این مجلد گزیده‌ای از اسناد و مدارک مطبوعات و جراید ایران در حدفاصل روی کار آمدن رضاخان تا ورود متفقین به ایران و پایان عصر پهلوی اول درباره بلوچستان را در بردارد و از نشریات آن دوران چون روزنامه ایران، حبل‌المتین کلکته و اطلاعات جمع‌آوری‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گزیده جراید و مطبوعات با حمایت منطقه آزاد چابهار، گردآوری، به‌روزرسانی و منتشر شد 

در این کتاب آمده است که پس از افتتاح راه‌آهن چابهار، کانال سوئز از اهمیت بین‌المللی‌اش کاسته و در طریق تجارت درجه دوم خواهد شد و نیز افغانستان را تا اندازه‌ای از کشمکش روس و انگلیس نجات خواهد داد.

راه‌آهن چابهار جغرافیای تجارت دنیا را تغییر خواهد داد و کسانی که نظر دوربین و فهم حقایق‌سنج دارند، می‌بینند که اگر راه‌آهن چابهار به سواحل دریای سیاه مدیترانه متصل شود، در مدت ۵۰ سال این بندر محقر کوچک خراب، نخستین بندر دنیا خواهد شد و هیچ بندری مانند آن ایستگاه تجارت شرق و غرب دیده نمی‌شود.

این سند تاریخی که جایگاه برجسته چابهار در جغرافیای تجاری جهان را ترسیم کرده، بخشی از یک مقاله بلند با عنوان «راه‌آهن چابهار یا اعظم طرق تجارتی بین‌المللی» است که در خردادماه ۱۳۰۶ در هفته‌نامه حبل‌المتین کلکته منتشر شده است.

این مقاله به همراه صدها گزارش و سند تاریخی دیگر «بلوچستان در عصر پهلوی اول؛ گزیده جراید و مطبوعات» از مجموعه ۲۲ جلدی «پژوهش‌های ایران فرهنگی» گردآمده و با حمایت سازمان منطقه آزاد چابهار به چاپ رسیده است.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان چابهار منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان چابهار منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار سیستان و بلوچستان چابهار منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار بلوچستان در عصر راه آهن چابهار عصر پهلوی اول منطقه آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۰۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای راه‌های سیستان وبلوچستان به بزرگراه نیازمند ۳۰ همت

مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: ارتقای تمامی محورهای این استان به بزرگراه نیازمند حداقل ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، عطاءاله اکبری اظهار داشت: ارتقای تمامی محورهای استان سیستان و بلوچستان به بزرگراه نیازمند حداقل 30 هزار میلیارد تومان اعتبار است.

مدیرکل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان افزود: طول کلی کریدورهای اصلی استان یک هزار و 558 کیلومتر است که تاکنون در این مسیرها 628 کیلومتر بزرگراه احداث شده است و همچنین در حال حاضر عملیات ساخت 498 کیلومتر باند دوم نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به اهمیت بزرگراه در توسعه این استان گفت: هم مرزی این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق از یک سو و دسترسی به آب‌های آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم ساخته اما راه‌های این خطه بویژه محور چابهار- میلک در تراز این میزان ترانزیت نیست و برای تسهیل در تجارت توسعه شبکه بزرگراهی استان حائز اهمیت است.

اکبری بیان کرد: بهبود وضعیت راه‌های ارتباطی در سیستان و بلوچستان تضمین کننده اقتصاد این منطقه است زیرا باعث تسریع حمل و نقل جاده‌ای و ارتباط تجاری- ترانزیتی مثبت با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاکستان می شود.ارتقای راههای سیستان و بلوچستان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود 30 هزار میلیارد تومان اعتبار

دبیر شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان گفت: ارتقای تمامی محورهای این استان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود 30 هزار میلیارد تومان اعتبار است.

اکبری افزود: طول کلی کریدورهای اصلی استان یک هزار و 558 کیلومتر است که تاکنون در این مسیرها 628 کیلومتر بزرگراه احداث شده است و همچنین در حال حاضر عملیات ساخت 498 کیلومتر باند دوم نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به اهمیت بزرگراه در توسعه این استان گفت: هم مرزی این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق از یک سو و دسترسی به آب‌های آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم ساخته اما راه‌های این خطه بویژه محور چابهار- میلک در تراز این میزان ترانزیت نیست و برای تسهیل در تجارت توسعه شبکه بزرگراهی استان حائز اهمیت است.

دبیر شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: بهبود وضعیت راه‌های ارتباطی در سیستان و بلوچستان تضمین کننده اقتصاد این منطقه است زیرا باعث تسریع حمل و نقل جاده‌ای و ارتباط تجاری- ترانزیتی مثبت با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاکستان می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سفر به ایران قدیم؛ این مرد خلبان مخصوص بالگرد اشرف پهلوی بود (+عکس)
  • پروژه تأمین آب اضطراری سیستان و بلوچستان الگویی کشوری است
  • ارتقای راه‌های سیستان وبلوچستان به بزرگراه نیازمند ۳۰ همت
  • ارتقای راه های سیستان و بلوچستان
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • نشست تخصصی وبیناری در چابهار
  • ثبت ۲۱ رکورد جدید در پی بارش‌های سیل‌آسای سیستان و بلوچستان
  • بارش‌های سیل‌آسا در سیستان و بلوچستان 21 رکورد جدید ثبت کرد
  • ثبت ۲۱ رکورد جدید بارشی در سیستان و بلوچستان
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان